Ankara'da Aşık Olmak
Sabahın köründe Aşti'ye indiğinde, sevgilinin seni orada değil Kızılay'da bekliyor olduğunu bilip Ankaray'a doğru koşarken, sırtındaki çantadan birşeylerin sarkmasına aldırmadan Ankaray'a yetişmektir Ankarada aşık olmak.
Kızılay'da o saatte açık tek yerin simit sarayı olduğunu bilip, yeni ama kötü demlenmiş çay eşliğinde unlu mamuller tüketirken, yolda milyon kere okuduğun penguen dergisini yeniden okumaktır.
Karanfil sokağın karanfil koktuğunu düşleyerek güne başlamaktır Ankara'da aşık olmak, metronun karanfil çıkışında sevgilliyle karşılaşıp sımsıcak sarılmaktır.
Gün boyu tüm kızılayı dolaşıp, akşama halaların evinde kapı önünde sızıp kalmaktır Ankarada aşık olmak. Tenedosa tendeosa deyip yeni bir ülke yaratmaktır bir yerde ve başkentini sevgiliye adamaktır. Onaonda içilen şeftali çayına dost muhabbeti katmaktır, bir sonbahar akşamı, sevgiliden kesik eldivenleri almaktır.. Kavaklıdereyi pasaj pasaj dolaşmaktır, Karumdan ufak tefek birşeyler araklamak, Bahçelievlerde rozet bakmaktır Ankara'da aşık olmak.
Yürüdüğün yolun diğer yanını deniz gibi görmektir, samatya da kumpir yerken, deniz yerine sevgiliyi seyretmektir. orta dünya'da sıcak şarap içmektir ankarada aşık olmak, kocatepe'de sevgiliye sarılmak.
Ankara denizleri olmayan bir ada gibidir.
Aşık olmak ise, o ada da hüküm sürmek.
Güven parkta protestoların arasında, el ele yürümektir.
Ankara'da aşık olmak, başına en güzel şey gelesidir insanın.

Yorumlar